Mysdag med shopping och annat..

Igår hade jag och aliciia en alldeles underbar dag tillsammans.. vi åkte så vi var i borås vid 10:30, alicia somnade typ halvvägs så jag fick utföra mamma shoppingen på egen hand.. hittade en parkeringsplats precis utanför Ateljé Margareta, öppnade rutorna så frisk luft kunde komma in. och så hade jag full koll på henne hela tiden. det hela tog mindre än fem minuter och även hon i kassan höll ett öga på bilen.. JAg sprang in, tro mig jag springer inte självmant, rafsade åt mig några olika järbo soft cotton samt järbo Fuga till alicias finfina klänning. Dock hade de bara 3 vita nystan och ett rött nystan, så ett nytt besök där kommer det att bli framöver. Hittade även en ny viknål som jag ska testa med lite bredare handtag..


Bild 1: fuga garn, Bild 2: soft cotton, Bild 3: Virknål nr 3,5


Efter detta drog vi oss vidare till Knalleland. alicia vaknade när vi parkerade där. hon hoppade i vagnen och vi styrde kosan till skopunkten? Där vi inhandlade varsitt par gummistövlar. Fick 50 % på ena paret då vi köpte 2 och sen ytterligare rabatt för att jag gick med i deras club..

 fina gummistövlar...


Efter ett besök där så gick vi in på BR, ligger vägg i vägg med skopunkten.. Alicia var sååå duktig tog en leksak och tittade på den och sedan la hon tillbaka den... vi gick runt där inne ett tag och så fick alicia en ny målarbok med pettson och findus.. den var hon sååå stolt över.. 



Efter BR var det dags för lunch.. då gick vi in på Knallerian och åt pannkakor med sylt o grädde.. mumsfillibabba tyckte både ja o alicia.. Alicia var jätteduktig hela dagen, hon ville inte sitta i vagnen, men hon gjorde som mamma sa och höll i vagnen.. sååååå duktig.

Ett besök på EKO blev det med.. Jag behövde 3 st fotoramar i strl 30x40 och det köpte vi:


Vi gick där inne en stund, sen köpte vi med oss lite fika och åkte upp till Ramnaslätt där pappa var för dagen.. Ett roligt besök där alicia fick se sin pappa köra STOOOOOJ brumbrum som hon sa.. hihi o så fick hon syn ´på en likadan dumpers som hon har hemma o leka med men i detta fallet en stor sådan..haha ni skulle ha set hennes ögon..

Efter detta åkte vi hemåt.. alicia var helt slut.. jag var tvungen att handla men tänkte att det var bäst att hon fick sova en stund i bilen så vi styrde kosan mot tranemo. Där handlade vi lite o sen åkte vi hem..

I går kväll tog vi det mest lugnt.. kollade på fångarna på fortet, men det kändes mest fjantigt så vi gick o lade oss tidigt istället..

I morse vaknade vi när pappa skulle gå men somnade om fort igen.. halv åtta väcker alicia mig, då har hon kissat jättemycket och nu rinner det över.. suck.. libero i all ära men de tar ju inga mängder.. nej nu blir det pampers igen.. det är andra dagen i rad som de inte håller tätt..

Vi har hunnit med att titta på teletubbies, zuperzebran, pippi och pusslat och alicia har målat i sin nya målarbok..





Idag ska vi gå över till grannen o fika lite och sen i eftermiddag ska alicia till farmor för jag ska på möte med jobbet..

Vad ska ni göra?

Kram


Shopping för mamma..

Ja idag ska vi ju shoppa lite o självklart ska väl mamma oxå shoppa lite.. Jag behöver lite nytt garn.. nja jag har ju iof ganska mycket garn liggandes här hemma men jag har nästan gjort slut på mitt järbogarn..



Detta gillar jag starkt.. ett garn av 100 % bomull och perfekt att virka i. det finns riktigt många härliga färger att välja mellan...Det är perfekt att virka amigurumis i!

Jag har hittat mitt stora projekt!!


Så garn till denna måste jag införskaffa..men jag funderar på att ta en annan färg än vitt.. de är ju jul snart...
hm nåja vi får väl se!!


 

Sömnknas?

JA det är frågan.. vår lilla tös har haft problem med att sova de senaste nätterna.. första natten ramlade hon ur sin säng.. andra natten vaknade hon bara och skrek och i natt ropade hon efter mamma.. så ja de senaste nätterna har hon sovit hos mamsen o pappsen.. visst är det mysigt att ha henne jämte sig men gud vad ungen rör sig.. vrider o vänder sig, sparkar runt.. ja hon har ett gymnastikpass mellan mamma o pappa.. men så mysigt det är att vakna bredvid henne och få en klapp på kinden och ett sött litet leende.. "var e pappa".... "bumpa!!!" JA en massa små söta meningar och ord kommer från henne..

Just nu kollas det på Teletubies i snön.. den gillar alicia skarpt.. hon sitter iaf lugnt o stilla o tittar..en flaska välling har hon fått trots att vi försöker få henne att sluta med det på morgonen..

Igår var det livat här i hagahuset.. alicia fick någon konstig trotsperiod,.. hon låtsasgrät när hon intee fick som hon ville, skrek, slogs och slet i mina kläder.. men tur var väl att man orkade stå emot.. trots att jag sa nej alicia så fortsatte hon, även pappa gjorde sina försök men hon hade väl bestämt sig.. och som tur var mamma med.. nu ska jag nte ge mig om hon sätter igång o visst blev det jobbigt men det ska det väl vara.. efter maten var alicia helt slut.. hon åt inte så bra så vi gick och borstade tänderna på henne och sen fick hon välling.. efter vällingen for hon omkring här hemma och hoppade o studsade överallt.. måste ha varit något skumt i vällingen.. hm.. efter två timmarav full fart och stoj o bus så sa alicia mamma mer och räckte mig vällingflaskan.. sen gck hon o pappa o sov... medan jag fick städa upp efter vår söta lilla rara virvelvind...



Idag ska jag o alicia åka till borås.. jag tänkte köpa nya gummistövlar till alicia. Hon har ett par iof som hon fick för ett par månader sen, men jag tänkte att hon skulle ha ett par hemma o ett par på dagis.. det är ju skönt att slippa släppa regnkläderna fram o tillbaka hela tiden.. jag ska även kolla på ett par kängor till henne.. något varmare än de gympaskorna hon har.. mm vi får la se vad dagen har att ge..

Tjingeling

Knit to quit - in it or not?

ja.. ett bra uttryck.. det är det bästa faktiskt.. ju mer jag virkar/stickar/handarbetar desto mindre blir mitt röksug o sötsug för den delen med.. ett bra sätt att sluta med dåliga vanor faktiskt.. synd bara att man inte får så mycket tid till det då barn o annat tar så mycket tid.. men minsta lilla tid jag får över när alicia sover på dagen, på kvällen, på jobbet om tid o möjlighet finns. ibland har vi det lugnt och då har vi lite tid över till annat o vad är då bättre än lite "arbetsterapi" hihi..

Den senaste tiden har jag hunnit med en hel del virkning.. är färdig med en skallermask.. ja egentligen skulle det blivit en skallerorm men det ser faktiskt mer ut som en mask..är perfekt som skallra till en liten bebis..




har även påbörjat en större modell som garanterat ser ut som en ORM . Den tar dock lite tid då det är ganska pillrigt trots att jag dubblade storleken..' Är ni sugna på att göra en "skallerorm/mask" så får ni mönstret här:http://crochetra.blogspot.com/2009/10/skallra-skallerorm.html trots att jag följde mönstret till punkt o pricka så fick jag det ändå inte som originalet men men så är det det är därför det kallas handarbete!



 JAg har även hunnit med en hatt/mössa till alicia


 den är inte helt färdig. lite små detaljer kvar.. denna hatten tillhör ett set med en poncho. jag har dock ändrat färgskalan lite, mest för att det var en test av svårigheten på mönstret. och för att jag inte hade rätt garn+ färg.. mössan blev lite i fel proportion än vad det var meningen.. garnet som det ska vara är betydligt tunnare än det jag använde.. alicia gillade hatten en liten stund iaf.. skallermasken var skoj men jag tror att den var lite för "barnslig".. skallerormen to be gillade hon bättre..

Sen har jag även hållt på med en filt med mormorsrutor till alicia.. den går i grått till största del men sedan vitt, rosa, cerise, grön, blå, lila, orange, gul mm mm.. den är inte färdig än.. tar sin lilla tid med mormorsrutor i strl 7x7cm.. men kul är det.. har sytt ihop en del av rutorna så man kan se hur den kommer att ta sig i slutet.. men har nog några idéer för att pimpa den på slutet!!

Jag kikar runt på nätet en del och hittar många gratismönster i pdf-filer.. perfekt.. har en hel hög med mönster som jag vill testa.. håller p med en grytlapp nu.. min första någonsin.. det blir i sveriges färger.. lite krångligt att virka med sig en tråd hela tiden men jag lär mig mer och mer.. har gett mig på amigurumis oxå.. det är en hel vetenskap med det. små saker och detaljer är det.. men vem gillar inte en utmaning?

Jag funderar på att ge mig själv en utmaning i o m mitt "knit-to-quit" projekt.. Någon som vill hänga på? Det jag hade tänkt mig var en 8 veckors period där man ägnar sig åt virkning, stickning, broderi eller annat handarbete samtidigt som man försöker bli av med en dålig vana. Det kan vara alltifrån att sluta röka, sluta snusa, sluta äta godis, sluta småäta, ja eller vad ni känner för... Känner ni er sugna? skriv en kommentar och berätta vilken vana ni vill ändra på/sluta med och vilket projekt ni ska ägna er åt.. själv ska jag leta upp en riktig utmaning för mig.
Mitt startdatum ska nog bli 1/9. Kom igen nu!!

Nej nu ska jag fortsätta på min grytlapp..

tjingeling

Tävling!

Tävla hos SoffiZ- me&i!





"Tävla om en valfri me&i överdel hos SoffiZ.
Var med du oxå!"


jag är med o tävlar!!

 

Tävla hos SoffiZ- Mykidoo!






"Tävla om en valfri Mykidoo överdel hos SoffiZ.
Var med du oxå!"


JAg är med o tävlar!

Tävla hos SoffiZ- Carolines Smyckesskrin



"Jag är med och tävlar hos SoffiZ om ett valfritt smycke från
Carolines smyckesskrin.
Var med du oxå!"


JAg är med o tävlar om en tröja från nova star


Jag tävlar om en Nova Star Striped T i blå/röd i Alicesmammas blogg.
Tävlingen sponsras av Baboonbarn.
Tävla HÄR du med!

fler bilder..

Här kommer:
Alicias 2årsdag 6/8:
Hon fick kläder, pssel, kulor och två böcker.


Alicias 2årskalas:
Hon fick en rutschkana av mormor o morfar, kläder och lego av gammelmormor o morfar, en skrållandocka +kläder av moster m familj, ett fint halsband + kläder av farmor,farfar o pia, en spis som vi lämnade tillbaka och kastrullermm av gudmor o gudfar.. I stället för spisen fick hon byggklossar, en legoplatta samt några vilda djjur i plast..Kastrullerna behöll vi!! tack allihopa för fina saker och ett kul firande..


Att bada är kul, även när man haft kalas.


Sitta en stund på pottan går med bra!!


Den fina rutschkanan!! o en nakenfis!
 

Alicia ÄLSKAR TOMATER!!


Mer uppdatering kommer!!

Thingeling!

Nya + lite gamla bilder

Hej!

Ja jag har ju lovat att lägga in bilder så här kommer de!!

Ett besök hos kusinerna.. alicia fastnade för kusin izacs docka!!


Kusin Kevin sitter på en "hittad" moped!!


Kusin Izac fyllde 2 år i mars..


Coolingen Izac!!


alicia med moster Linda och i bakgrunden morbror Niclas


Ja ni... se o njut ;) haha denna "fina" skulptur hittade vi på en promenad i simrishamn..


Alicia för ett bra tag sen.. vi var ute o lekte lite..


JO mamma jag VILL gå ut!!!!!haha såååå söt..


Vi var o lekte lite med vilgot.. sötungarna skulle sitta o läsa i vilgots gamla vagga..


vinter/vårpromenad


Mmm mums med frukost!!


Lekparksbesök..


Lek-och fruktstund med vilgot!! *småbarnskärlek*


Besök hos mormor&morfar; lek i vattenpöl, gunga o dylikt..o lillfisan hon snodde mammas glass;)


Utelek hemmavid!!


Besök på gislaveds marknad med helen & vilgot


Att gå i mammas fospår...


utelek...


Vår lilla trollunge!!! SÅÅÅÅÅÅ SÖÖÖÖÖÖT


Fika ute i det sköna!! 


Sötnosen min!! klart man ska göra det man själv tycker är bra!!


På besök i stugan i bergshammar.. alicia o elina leker med en vovve!!


Åka rutschkana med morbror niclas är kul


GLASS ÄR GOTT!!


Nej nu måste jag åka o jobba fler bilder kommer i morgon!!

Ha det bäst kram

1:a natten, målarfärg o kaffe..

Jaha nu har jag då gjort första natten och vad tror ni? jodå   svårt att somna.. halv tiom var nog klockan när jag somnade o nu är jag vaken igen.. hmpf.. går ut ur sovrummet och vad känner jag? jo världens målarfärgslukt. usch o fy o blä!!! suck!! men men det är väl menigen..

Har tagit mig en kopp kaffe och ska sätta på lite musik på spotify så jag kan få lite motivation till o städa av här hemma.. suck. trist men nödövändigt...

Ska lägga upp bilder i kväll med!!

Ha enbra dag..

Kringelitjing..

kuratorsamtal och tandläkarbesök = fattig!!

Hihi japp fattig lär jag iallafall bli..

Kuratorsamtalet gick bra. Gillar denna kurator.. vi samtalade i en dryg timme och detta var det sista samtalet som vi har bestämt.. sen får vi väl se vad som händer i framtiden..

Hos tandläkaren har jag oxå hunnit vara. två hål hade jag så jag blir ca 2500 kr fattigare inom en snar framtid.. men men.. det är lika bra att göra det på en gång.. Det är inga nya hål utan bara två som utvecklats från förra gången.. HAr fått en ny tandsköterska med, Elisabeth.. hon vvar bra hon.. lugn, försiktig och lyssnade på mig... br handlag had hon oxå... vi skrattade en hel del.. skönt och avslappnat.. 425 kr gick det på idag..

I natt ska jag ut o jobba första natten av 3.. hoppas natten blir lugn.. inte för lugn men hyffsat lugn..
 JAg är redo!!! hahahahahaha hittade denna hos mammabohman.blogg.se och kunde inte låta bli o låna den.. stämmer så bra in på mig ibland!!


Alicia sover hos farmor och farfar i natt och ska till dagis hela veckan.. hon älskar verkligen det!! idag fick jag syn på en av hennes "nya" dagiskompis, Axel.. söt pojke!! Lias var självklart fram till alicia och skulle pussas det första han gjorde när hon kom in!! kärlek på dagis?!?!?!? haha det ska börjas i tid!!! Nej men jag kan förstå Lias för alicia är en söt tjej!!! (ånej inte ett dugg partisk!!)

Nehej.. dags att ta sig en kopp svart guld och börja packa väskan kanske!!

Tjingeling!!

Bye bye sommaren - Välkommen hösten!

Ja nu känns det.. sommaren börjar att lämna oss för att åter lämna plats för hösten.. Ledsen? nja.. kanske lite.. tråkigt när det krävs en massa lager för att vara ute men samtidigt underbart när man får börja tända värmeljus och elda en o annan gång i kakelugnen.. när det blir mörkare ute så alicia får lättare att somna om kvällarna.. när man får klä sig i mysiga stickade tröjor o ta på sig sockor mm.. nja jag gillar nog hösten ganska mycket.. Det är så vackert i naturen när träden börjar ändra färg..

Förra helgen firade vi alicias födelsedag. (bilder kommer) Hon fick så mycket fint.. o självklart hade mamma o pappa (eller iaf jag) köpt så mycket så man kan tro att vi skämmer bort henne ;) men det är såååå roligt att köpa saker o ting.. det var ett riktigt trevligt kalas

I måndags började alicia på dagis efter sommarledigheten..o vad glad hon blev.. det var kul att få träffa alla sina kompisar igen.. i tisdags ringer dagisfröken och berättar att alicia inte ätit varken lunch eller mellis och inte är sig lik. de hade tagit en temp o hon låg på 37.7.. stackars liten.. farmor hämtade alicia eftersom hon skulle sova där för jag skulle jobba natt. När  jag är på väg till jobbet ringer farfar o säger att ni får nog komma o hämta er tös för hon har fått högre feber och är jättevarm.. Peter åkte o hämtade henne och jag fortsatte till jobbet..Slutade tidigare på morgonen för att avlösa Peter. Alicia och jag vilade hela onsdagen och på kvällen var alicia tempfri men hon fick vara hemma en extra dag. Den dagen busade vi, gungade mm.. sen ringer farmor o frågar om vi vill komma ner till Tant Lillan och hjälpa Farmor att plocka vinbär och sedan fka lite.. självklart säger vi och hoppar in i bilen och åker dit.. Vi hjäler tillen stund  tills alicia blir rastlös och vill hoppa!! Då smet vi över till Vilda och Alvin och fick hoppa på deras stora studsmatta ( och nej JAG hoppade inte!!!). alicia yckte att det var skoj som bara den trots att mitt mammahjärta satt i halsgropen större delen av hoppningen..

I helgen har vi haft vilgot och hans mamma på besök. alicia fick jättefin tårta i trä med tårtspade samt en jääättefin nyckelpiga som man skruvar upp och sen åker den runt o gör kullerbyttor.. På kvällen tog vi det lugnt för jag skulle ut o jobba lördag natt.. i går sov jag och alicia var med pappa, farmor o farfar till Gislaved o hälsade på någon...

I dag är vi hemma för vädret är inte det bästa. hade tänkt att åka till djurparken.. men men det kommer fler dagar..

Jag kommer med bilder inom kort!!'

Kramiz 

2 år har snart passerat..

Ja för två år sedan åkte vi in till förlossningen. jag skulle få en sovdos för att jag hade så ont och inte fått sova något de senaste  nätterna.. den 6/8 dvs i morgon för 2 år sedan. blev vi igångsatta. kl 10 fick jag första dosen av gel, kl 14 andra dosen. Kl 18-19 kom de första krystvärkarna, men det visste jag inte då. Kl var 22:40 den 6/8 då vår älskade dotter kom ut till oss.. Två underbara år, med mycket skratt och glädjetårar. Hon har blivit så stor..


Alicia nykläckt 6/8



Alicia 1 år



Alicia (nyligen dvs den senaste 2månadersperioden) 2 år



Nehej..

GODNATT

RSS 2.0