sista timmarna innan nytt år!!

och jag sitter själv hemma, har precis avslutat min extremt lyxiga måltid bestående av vitlöksbaguette och julmust. Det var meningen att hela familjen skulle ut till R&C&M och fira nyår, men lillstumpan har ju fått vattkoppor, jag mår pyton, genomförkyld, snorig och numera illamående (sov bara 3 timmar idag), men sambon lämnade dottern hos farmor o farfar och gav sig av till nyårsfirandet. jag sitter hemma i min ensamhet, lider för mig själv, men kände inte för att umgås med andrra människor i kväll när jag ändå inte hinner äta maten då jag ska jobba i natt.. och vara någonstans i 3 timmar känns inte jättekul när man ändå bara vill ligga nerbäddad i soffan under en massa täcken, och sova/kolla film.. men men nu sitter jag här, mätt i magen och inväntar färden till jobbet. suck.. det borde vara olagligt att både vara sjuk och jobba på nyårsafton!!! jaja jag vet att man inte ska jobba när man är sjuk, men är vi 4 personer på 6 tjänster och redan har svårt att få ihop det så ska det krävas lite mer än en förkylning för att vara hemma..men det är ju inte förbjudet att klaga och tycka synd om sig själv.. nog om det. jag har iaf lyxat till det för mig och maria som jobbar i natt. jag har bakat en kladdkaka med apelsinchoklad i och mintnoblesse på. ska bli smaskens senare.. hoppas på en lugn natt och slippa vara ute och köra vid tolvslaget!

Fick reda på en rolig sak, min kompis Nathalie har förlovat sig med sin sambo!! GRATTIS!!

Det känns dumt att hålla på o bestämma sig för en massa nyårslöften som har en förmåga att brytas ändå!! men det ska bli kul o se om jag kan lyckas ändå!! Mitt mål för 2011 är att bli en bättre mamma/sambo, ha ett bättre tålamod, sluta slösa en massa pengar, måste ju tänka på framtiden, sluta röka (en klyscha jag veet!!men jag SKA sluta röka i år!!), sluta tänka negativt och se det positiva i saker och ting. försöka bli färdig med min utbildning till skolsköterska så jag slipper ha det efter mig hela tiden.. få ordning här hemma till hösten.. ja o äta en bättre kost, ja  sluta med sötsaker föruom en bit choklad emellanåt!! någon last måste man ju få ha!!!. hm.. nåt mer? hm.. bli färdig med alla mina projekt med virkningen, hälsa  på mina föräldrar lite oftare, försöka komma iväg på kiviks marknad som jag har velat gå på länge nu.umgås lite mer med min älskade syster!,. Sluta impulshandla utan planera alla inköp så gott det går!!! gå på bokmässan i göteborg om jag har möjlighet!!

ja många mål har jag men ju fler mål desto större chans att lyckas med något iaf..

nehej om man skulle ta o göra sig i ordning för jobbet.. ha det bra i kväll/natt och kör försiktigt!!

Kramiz Hanna


Vattkoppor:(

20101229610 (MMS)

Vattkoppor:(


SMS-inlägg

20101229609 (MMS)


Vår jul 2010

Julen har pågått i dett hus i veckor känns det som. Det har handlat om förberedelser i mängder. städning, handlng, paketinköp/paketinslagning, planering planering planering.

Det hela började med att vi bestämde oss för att ha julfirandet hemma hos oss. Vi är den familj som bor bäst med tanke på plats och utrymme. Det bestämdes vilka som skulle göra vad. min uppgift var att handla allt som inte skulle tillagas och så. kul. städning pågick i timmar och veckor. jag var ju tvungen att röja undan här hemma så att vi fick plats. mina föräldrar, mina småbröder, min syster och hennes familj, mormor och morfar och min moster med familj skulle sova över. Kul.

Jag och alicia bakade lite pepparkakor med alicias nya formar.


Alicias första lucia på dagis avlöpte fint! hon fick vara en jättesöt tomtetjej!


De första besökarna kom den 22/12. Min mormor och morfar kom på onsdagen för att hjälpa mig med det sista. alltid lika kul att träffas!

Mina föräldrar och syskon kom den 23/12 och självklart blev det, bus/stoj och fika:
 

Julafton startade tidigt. upp o hoppa liksom.. nu är det jul igen.. Förberedelserna startades, frukost intogs och min moster med familj dök upp. Svärföräldrarna och svägerskan kom lägligt till julbordet skulle intas.
god mat (MYCKET mat).


God mat ledde till lite utelek i kylan... vuxna blir som barn...



Sen var det dags för kalle anka och barnen dansade så fint!


Vår fina gran o massor paket!!


Kan tomten komma snart!?!


Barnen kikade ut! kunde tomten vara där ute nån stans?


Ja men visst var han!! här är vår fina tomte! *fniss*!!


Han kan vara läskig han!!


men han hade med sig paket ju!! o roliga var de!!!


o visste ni.. det krävdes 3 karlar att sätta ihop en docksäng!! *hihihahahahaha*


Sen efter allt hårt (!?!) arbete blev det lite (mycket) gottit!!


Sen blev de två minstingarna väldigt busiga (och trötta) och skulle spexa lite..


Det var en riktigt trevlig julafton med många skratt, spel och annat skoj..

Alicia fick: bord+stolar, dammsugare, pusselx2, duplolego, plastfrukter, docka, docksäng, nalle, vantar+mössa, pengar, bok, emil-film, 2 st sagocd, en cd.spelare för barn...
Vi fick: matberedare, kastrull, elvisp, gjutjärnsgryta, mm..

Tack allihop som gjorde denna julen underbar!!!

Vilken dag:-) idag vaknade vi sent. Halv t...

Vilken dag:-) idag vaknade vi sent. Halv tio för att vara exakt. Skönt med sovmorgon nu för tiden. Det behövs:) de senaste veckorna har jag dragits med en hemsk förkylning med hosta, snuva och feber. Det har börjat avta nu. Men min röst verkar oxå avta:( hes som sjutton. Tröttheten är väl det som håller i längst. Och samtidigt som det här så har alicia sin mest trotsiga tid. Skitjobbigt med andra ord. Hon säger inte när man säger i från. Gör allt hon inte får. Gud jag tror jag vill ta livet av henne ibland. Nej inte alls men nästan. Man vet inte vad man ska göra. Suck. Jag har ont i magen jämt och ständigt. Humöret åker upp och ner hela tiden. Men emellanåt har man världens underbara dotter som säger stackars mamma sjuk:) man ska väl inte klaga för mycket. Hellre ett rent helvete nu än i tonåren:) nu sover lillan och vi ska äta varma smörgåsar. Och kolla på film. Ha det bra kram


Mitt senaste tidsfördriv:-)

20101228608 (MMS)

Mitt senaste tidsfördriv:-)


Bus i en halvmeter snö!!

20101228602 (MMS)

Vi var ute en stund i förmiddags och skulle elda lite samt bära in ved. alicia fick för sig att hon skulle busa lite.. hon kröp in en bra bit i snön. sen ropar hon "mamma mamma, sitter fast" o snäll som man är ska man hjälpa.. hahha mamma sjönk ner till över knäet i snön.. tur att lillfisan inte är så tung då!!!


bästaste julklappen!!

20101225601 (MMS)

.. men den driver mamsen o pappsen till vansinne!! ni ska få igen syrran!!!


Stackars tomtarna:)

20101216597 (MMS)

Stackars tomtarna:)


SMS-inlägg

20101213595 (MMS)


Pepparkakebakning:)

20101212593 (MMS)

Pepparkakebakning:)


SMS-inlägg

20101211589 (MMS)


uppdatering med foton!!

Ja det var ett tag sen nya foton lades upp.. nu har jag tömt kameran :) se längre ner i inlägget..

Alicia har varit hemma hela veckan för hon har varit genomförkyld och haft feber.. ett tag trodde jag att hon fått vattkoppor som många andra på hennes dagis men nej.. förkylningsutlösta utslag konstaterades det på BVC.. skönt tyckte jag.. Hon har fullt med eksem på höger arm som kliar men inte får mamma smörja den inte.. nope.. men men..

Alicia har varit såå duktig denna vecka.. igår när hon skulle till farfar en stund för att mamma skulle kunna städa av här hemma så hjälpte hon mig att sopa av bilen.. så duktig.. och hon hade haft kul hos farfar och farmor. I går kväll blev jag och alicia själva då Peter skulle iväg och ploga snö i Grimsås. Vi hade det rätt mysigt. kollade ppå en massa filmer och myste i soffan.. sen skulle alicia hjälpa mig att flytta på datorn, vilket resulterade i att hon råkade ha ner den i golvet och den landade olyckligtvis på hennes lilltå.. det såg inte så farligt ut från början, men sen började det blöda och göra jätteont.. vi spolade kallt vatten på tån och jag tryckte en kompress mot tån och alicia var SÅÅÅ ledsen.. jag fick ha henne i knät och blåsa på tån och till slut efter många om och men somnade hon i soffan.. och hon har sovit gott i natt..

I morse vaknade alicia vid 7:45 och kom upp till mig och vi låg och myste en stund.. sen tyckte alicia att det var dags att gå upp.. Jag konstaterade snabbt att det nog inte var så farligt med tån. hon går som vanligt, dock lite försiktigt med den foten. hon springer omkring, visst hon ojjar sig nån gång när hon stöter till tån  men annars inget.. Vi har kollat på bumpa, pippi, björnbröderna, nallepuh, o så pippi igen.. sen fick hon för sig att hon ville bada. och självklart fick hon det.. hon leker som en lite groda i badkaret och har jättekul.. sen sa hon oj mamma! och jag tittade närmare.. jo hon hade börjat att bajsa.. hihi tokfia.. jag frågade om hon ville sätta sig på pottan och det ville hon.. en stolt mamma kunde sedan konstatera att hon gjort en liten korv i pottan.. hihi vad konstig man är som småbarnsförälder..

Idag ska vi inte göra så mycket.. mest ta det lugnt.. Ikväll ska jag på glöggfest i Reftele med några jobbarkompisar och jag är chaufför då jag är den som bor längst bort och ska hem efter festen.. är inte jättesugen då jag känner mig lite krasslig men hur ofta får man gå på sånt??  PEter och alicia får vara själva hemma och kolla på Idolfinalen, vilket oxå är en anledning till att jag drar mig för att gå på festen.. men men det finns ju repriser till sånt..

På söndag har jag peter och alicia pepparkaksbakning på schemat och alicia får inviga sina nya pippiformar..

JA alicia har fått adventskalender i år och får små paket varje dag.. hittills har hon fått, 1 tårta iplast med tllbehör, två små bilar, en bamse pixibok, pippibakformar, en smurfelina, en liten duplolegoförpackning. vi har missat någon dag men det gör ju inte så mycket när hon är så liten.. i bland har hon sagt mer paket!! sötnosen..

Snart är det dags för julfirande. bara två veckor kvar och en del kvar att fixa. jag ska handla allt som vi behöver i tillbehörsväg och några lagar mat o tar med sig. det kommer bli kul. vi  blir många 19 st varav 3 barn..

Nåja det är som sagt mycket som händer här på HAGA övre!!!men skojsigt är det..

Nu kommer lite foton.. se o njut!!





Ja det var en liten del av alla foton jag får på alicia.. hon är en busig liten tjej med mycket vilja och humör. hon somnar på de mest roliga ställena, hon älskar att kasta bollar,pärla, hoppa på studsmattan och bada.. hon är en som en fisk i vattnet...

Hon har en rolig period nu med mycket utveckling på kort tid. allt ska ske nu, helst för en stund sen och allt ska göras som alicia vill.. får man inte som man vill så blir det skrik, saker slängs, hon slåss eller sitter o tjurar i ett hörn.. hihi som sagt denna ålder är väl för härlig?!

nu ska jag och alicia busa lite och plocka upp efter oss!!! Ha en bra dag!!

Kram Hanna

Olyckan var framme:( stackars lilla älskli...

20101209588 (MMS)

Olyckan var framme:( stackars lilla älsklingen. Så kan det gå när man leker med mammas dator.


MAmmas lilla hjälpreda!!

20101209583 (MMS)

Alicia var sååå duktig1!!!


Önskelista för små!!

Alicia önskar sig:

LÄTT Barnbord med 2 stolar 179:-

LEKMAN låda 99:- 4 st

Duplo lego Stor traktor ca pris 290:-


Duplo lego Dumper ca pris 250:-


Docksäng, t ex hello kitty ca pris 250-500:-

Vileda städvagn ca pris 299:-

dammsugare ca pris 150-300:-

Playdoh lera/leklera olika varianter:


Kritor, vattenfärg, målarblock, ritblock mm.. denna vore suverän dock tror jag att hon är för liten för det:



Böcker som Nicke nyfiken, alfons åberg, spöket laban

Filmer Astrid Lindgren: Barnen i bullerbyn, "Saltkråkan", Lotta på bråkmakargatan, Rasmus på luffen, Nils Karlsson Pyssling, Kajsa Kavat

Kläder går alltid hem i strl 98-104


Pippiryggsäck:


Pippis häst i mjukdjur


Ja det finns säkert mer!!!



Önskelista för vuxna!!

Jag önskar mig:

Köksmaskin:

En OBH Nordicca Supreme Kitchen Machine ca pri 2995:-

Elvisp:

En OBH Nordica Triple Mixer Inox ca pris 445:-

Mikrovågsugn:

Samsung Mikrovågsugn

MW82YS ca pris 990:-


Matberedare:

Kenwood matberedare FP270 ca pris 1495:-

gjutjärnsgryta:

Skeppshults gjutjärnsgryta med glaslock, rund 5,5 l. ca pris 990:-

Symaskin:


Pfaff Hobby 1132 ca pris 3300:-


RSS 2.0