magsjuka eller?

I morse tog vi det lugnt. runt lunch tog vi en picknick ute i gräset o det var så skönt. ost- och leverpastejsmörgåsar blev det. sedan lekte vi o hade det hur mysigt som helst..
I eftermiddag tog vi en tur till ica.. alicia hade varit kräkfri sen igår kväll, men vad tror ni händer halvvägs till tranemo? jo ungen kräks i bilen!!! suuck!! hem, byta kläder, tvätta henne och bilen.. sen var vi iväg igen.. väl framme i tranemo kräks alicia igen. dock kände jag det på mig och rusade ur bilen så fort vi stannat och tar ut henne. bara en liten en denna gång.. tror ni det gick o få in henne i bilen igen??? haha nepp hon skulle handla!! sötnosen min.. efter handlingen, hem packa in allt, hänga tvätt  och sen gick vi över till grannen och grillade o hade trevligt.. o nej hon har inte kräkts sen 13-tiden.. nu sover hon.. och vi andra ska sova  strax.. i morgon får alicia vara hemma från dagis, jag jobbar ju kväll men farfar ställer upp på eftermiddagen, och om hon inte kräks något i morgon så får hon gå till dagis på tisdag. annars får jag vabba tisdag. jag antar att det är någon form av magsjuka men det kan mycket väl vara solen som bär skulden. jaja vilket fall som helst.. vår lilla tös är sjuk och det är synd om henne.. nej nu är det dags att sova!! godnatt!!


Midsommarafton 2010

I går  var det midsommarafton. Det såg inte ljust ut på morgonkvisten. mörka moln täckte större delen av himlen. men det klarnade upp oh blev riktigt skönt med sol och blå himmel. Förmiddagen ägnades åt att i stort sett göra färdig trappan. det blev riktigt bra. dock är den ju inte helt klar men nästan!! vid ett åkte vi till Helen, Mikael och vilgot, där det bjöds på en god lunch med potatis, sill, lax, sallad och annat smaskens.. efter lunchen busade barnen lite och sedan gav vi oss av för att plocka blommo åt barnens kransar och midsommarstången. det blev en långpromenad med skrinda och barnen hade det kul! när vi kom tillbaka, var karlarna i full gång med att fixa själva stången och de hade även hämtat björkris. Barnen sprang runt och busade medan vi vuxna satte igång och arbetade. Jag gjorde alicias krans vilken jag blev ganska nöjd med!
 
Själva midsommarstången blev hyfsad den med!

Efter allt hårt arbete blev vi belönade med jordgubbar, glass, vit chokladmousse, kaffe och saft!!! mums!! o det tyckte alicia med!!


Det blev en hel del bus och lek för barnen!!
           

Det var en underbar dag, trots att det blåste himla kallt emellanåt. Framåt kvällen kom rickard, charlotte och deras nytillskott lilla moa. har dock inget kort på den lilla sötnosen. baraen vecka gammal.. en sån liten bebis har jag inte hållt i sen alicia var så gammal!! gud vad man blir sugen!! haha.. tur att man vet vad de små o söta kan hitta på när de blir lite större. det är ju inte bara positiva saker, även negativa. men självklart överväger de positiva!! Vi grillade och åt kyckling med potatisknyten som bara var gudomligt goda.. mm mums..
 Det fick dock inte alicia smaka på för hon somnade i sin vagn.
Vi hann äta maten utomhus, sen blev det för kallt så vi gick in.. Precis när de ska till och duka fram fikat, som dock var underbart gott!!, så hör vi alicia skrika. jag går ut och upptäcker att hon kräkts.. suck.. nåja in o tvätta av henne.. bara jordgubbar som kom upp!! så vi sätter oss och fikar igen..  och så är det dags igen.. vi hinner inte in till toan suck.. alicia  blir så förtvivlad.. stackarn.. och så hinner vi fika upp och så.. vad tror ni? jo hon kräks igen.. stackarsstackars min lilla gumsa.. Detta blev liksom kvällens slut. vi åkte hem, hann precis in o så kräks hon igen..tvättar av henne och så går vi o lägger oss.. vi hinner somna till en stund.. och så vaknar jag av att alicia hulkar.. hm. bara vatten denna gång.. så skönt.. och så får vi några timmars sömn.. sen går vi upp, alicia är så törstig den stackaren.. hon får lite vatten och en flaska välling.. en liten stund senare när jag står och sätter på lite kaffe så hör jag henne ropa med gråten i halsen "mamma!!!".. jag springer in och hon har då kräkts över hela henne.. o så tvvättar vi av henne!! och sen vill hon ha sin välling igen.. vilket hon får behålla.... en liten stund.. en kaskadkräkning över mig, alicia och som tur var rakt ner i hinken som jag tog fram innan..  Nu har hon inte kräkts på snart 2 timmar och har fått behålla vatten coh en bit smörgås.. nu ligger hon dessutom och sover i soffan helt utslagen.. jag tror hon har lite feber med!! Så idag blir det en lugn dag.. kanske går ut en sväng med alicia.. hon vill ju så gärna gunga!!

Hoppas ni haft en trevlig midsommar!!

Kram från sjukstugan!!

bakom molnen kommer solen fram och värmer!

JA det kan ju sammanfatta det senaste i mitt liv..

Trotts allt jobbigt på jobbet, med blogginlägg, förflyttning, evinnerliga möten, så hamnar jag på R3/R65/strokeenheten. Trivs bra där, trots att det är lite förmycket med 100 %. I förra veckan fick jag ett glädjande besked!! jag var nämligen på anställningsintervju för ett par veckor sen, i gislaved. det handlade om ett jobb som nattssk inom kommunen!! gick dit, var totalt ärlig med allt som har hänt, och tänkte att jag nog inte får detta.. i förra veckan ringer hon/chefen och säger att hon vill erbjuda mig jobbet! jag bara va?!?!?!?!?! skämtar du med mig? nej det kanväl inte vara sant? haha jodå.. det stämde allt.. jag börjar gå brevid v 28, och så får jag välja vilka nätter därefter som de inte hunnit täckt upp, som jag vill jobba.. skönt o börja lite lätt!! Så nu är jag överlycklig!! har ju saknat kommunen jättemycket..

Nuär jag på r3/r65/strokeenheten, kärt barn har många namn.. hihi.. där jobbar jag 100 % dagtid och det är kul, lite annorlunda än vad jag är van vid från natten, men det är kul att få vara med i vården mer än man är på natten. personalen är underbar, patienterna är goa o glada och skämtsamma för det mesta.. en patient fick mig att skratta extra mycket en dag.. han frågade mig om jag visste hur man tar dö på en dansk, o ja svarade nej., det är bra det.. hihi, och så :kvinnor är som en indian och en schäfer, antingen är de på krigsstigen eller så skäller de! hahahahahhaha men jag gav honom en liten åthuting: vi är ju ändå 95 % kvinnor som arbetar på avdelningen och han ska akta sig för att göra sig osams med en!!! hihi nej då.. enriktigt go o glad gubbe var det minsann..

Förövrigt så händer det inte mycket.. jag jobbar mest hel tiden.. det blir väl så när man jobbar 100%, alicia går långa dagar på dagis och det är mcyket vi inte hinner med, men vad gör det? när det är sol ute och temperaturen ligger på 20-25 grader när vi är lediga så villl man ju inte vara inne, nej då passar vi på att vara ute och leka, dona och greja.. en fika blir det även emellanåt!!!

Min mage ballar ur emellanåt nu.. tror det har varit lite mycket stress och så, men den ska väl bli bättre den med!!

Nu ska jag äta lite chokladpudding med grädde sen blir det att sätta igång med arbetet igen...

HA det bra, nu får vi bara hoppas att solen vill titta fram igen!!

Kram 

RSS 2.0