lite blandat..

ja det händer inte såå jätte mycket här just nu. har varit långledig och äter penicillin för lunginflammation. tar hand om mig själv o lilla familjen. I torsdags var jag hos bm på morgonen, blev ett extra besök bara då vi bokade in detta i vid inskrivningen och efter ultraljudet så blev jag ju framflyttad så det blev lite fel i veckorna där.. sen bar det av till tandis där jag skulle dra ut en visdomstand. det var bland det värsta jag varit med om.. visst det gjorde inte ont men fy va konstigt det kändes i munnen när de lirkade ut tanden. blev lite rädd för det kändes som om de drog ut fel tand, men hela käken blev ju "påverkad" så det var väl inte så konstigt.. har inte haft jätteont men visst har det smärtat lite så man går på panodil x4 nu.. mest för att slippa smärtgenombrotten som är så jobbiga. har fortfarande lite svårt att äta och så för jag kan inte gapa så stort. men men mat får man ju i sig. Igår, fredag, skjutsade jag svärmor till jönköping, hon skulle träffa några kompisar i helgen o be o ha sig. vi passade på att shoppa lite. jag köpte två par mammabyxor, ett par mjukisbyxor och ett par korta vita leggings. Alicia fick två par nya skor för 228kr och en badrock. sen inhandlade vi lite smått på ikea. Kul var det och inte särskilt dyrt heller. Väl hemma så älskade alicia sina nya skor och skulle ha de på sig inomhus.  Vi käkade pizza igår kväll eftersom jag kom hem så sent o sen skulle jobba. alicia älskar verkligen pizza, jaja mest bananerna och ananasen som är på, o sen ska hon äta up MIN sås den lilla skitungen ;).  hon är för go. I natt har det varit rätt lugnt på jobbet. känner mig inte alls så trött som jag brukar så jag får se hur mycket sömn det blir idag. Det är ju valborgsmässoafton i dag och peter o alicia och farfar grejar o donar med bland annat en mycket större sandlåda.. kommer bilder på det senare. Sen har vi även beställt en ny lekstuga som vi kanske får i helgen. men den måste målas först så den blir väl inte ihopsatt idag eller i morgon. I eftermiddag ska vi grilla och sen åka till bygdegården och kolla på årets "brasa". Ska bli kul o se alicias reaktion i år. efter det blir det fika och sen jobb för min del! Har inte tagit så mycket bilder de senaste dagarna men ska försöka mer nu...

Här är alicias fina saker hon fick i går!

Rosa badrock med vita stjärnor, 75 kr på rean (har kostat 250:-), Lindex










Två par finfina skor, 228 kr på skopunkten. såå söta och tuffa!!


Nej nu ska jag gå och fixa köttet som ska ner i marinad samt förbereda salladen till dagens lunch!

Ha en underbar valborgsmässoafton!!
Kram


Påskhelgen....

Nu är snart påsken förbi. det har varit en alldeles underbar helg med värme och solsken. det har hunnits med massvis här hemma. Vi har lagt en massa plattor, busat, lekt och haft roligt.

Påskafton började med städning och förberedelser för min del, alicia var hos farmor på fm, och Peter och svärfar lade plattor och grejade. Vid lunchtid åkte vi ner till svärmor som bjöd på påsklunch; jansons, kötbullar, ägg och räkor. mums! sen åkte vi hem och fortsatte med allt.. vi gungade jag o alicia, lekte i sandlådan, cyklade och busade. alicia och jag satt och tittade på medan pappsen och farfar jobbade. underbart.



På kvällen vid 18 hämtade peter våra gäste, svärmor/svärfar och Uno medan alicia somnade i vagnen och jag påbörjade grillningen, ja i vår familj så är det oftast jag som grillar!! det grillades kött och majskolvar och till det bjöds det på hemgjord potatissallad som verkligen gick hem! suveränt god! Vi satt ute och åt och det var hur underbart som helst. sen blev det lite för kallt så vi gick in o satte oss.. Alkohol i "mängder" till karlarna och läsk till mig o svärmor, o alicia sov fortfarande.  Det bjöds på fruktsallad och glass till efterrätt och senare snacks.. En underbar dag och kväll! Jag fick vara chaufför men det gjorde inget! Det blev sent i säng den kvällen..


Påskdagen startade ganska sent. vi gick väl upp vid 9-tiden. åt sen frukost och sen spenderade vi större delen av förmiddagen utomhus. underbart skönt. alicia hon lekte o hade sig medan mamsen lapade sol (vilket jag ångrar lite idag!!!) Vi blev med kycklingar på påskafton och vi kollade på de igår. en hade inte riktigt fixat det och mådde inte så bra så vi fick ta död på den och alicia blev lite ledsen. Kycklingen är död och i jorden sa hon..


Vi åt glass och det var såå gott att äta detta i värmen. sen åt vi en sen lunch. Vi gjorde oss i ordning och åkte hem till Helen&Mikael&Vilgot och livia. där det lektes och busades en hel del. Alicia o vilgot är bästa vänner och samtidigt ovänner.. de bråkade om vart annat. men men så e d när ingen vill ge sig..  små bestämda barn har vi!!  men de blev sams ganska snabbt.. Vi blev bjudna på god kycklingpaj och sallad, vilket vi åt utomhus. det känndes som om det skulle vara typ midsommar eller något.. när maten var uppäten fick barnen bada tillsammans till deras stora glädje. rena o glada blev de sen. sen fick vi efterrätt som var mumsig! Tack för en trevlig em/kväll! det får vi snart göra om..



Idag håller peter o hans pappa på med plattorna och ska även förbereda gräsmattan. vi ska vara ute en del idag med tror jag. men jag har bränt mig en del så det blir väl långärmad polo idag ;). Det blir en lugn dag idag. ingen stress och inget stök.. bara vara liksom..

Ha en bra dag!!
Kram

skönt väder

Idag har det varit helt underbart väder. 21+ har det varit och ganska så vindstilla. Vi har varit ute nästan hela dagen och lekt, cyklat och sparkat boll. Peter o hans pappa har kämpat med att lägga plattor. Värmen har tröttat ut oss allihopa.. vi avslutade en underbar dag med grillning hos svärföräldrarna. Det känns i kroppen att man dras med en lunginflammation. orken finns inte riktigt där, värmen tär på en trots att det är skönt. MEn det är skönt att få frisk luft i sig och det är därför jag mycket hellre är ute. jag orkar väl leka en kvart ungefär åt gången men sen måste jag sätta  mig ner och vila.. Alicia får sova hos farmor o farfar i natt..

I morgon är det påskafton. Då ska vi fortsätta greja här ute. själv ska jag göra en potatissallad för första gången och städa undan här för i morgon kväll får vi gäster och ska grilla och äta gott.. hoppas på att de hinner lägga färdigt plattorna i morgon så vi kan ställa dit utemöblerna..

Här kommer bilder från dagen:


GLAD PÅSK!

Kram

sjukdom, vår och värme

Ja denna påskhelgen startade ju bra.. fick gå hem tidigare från jobbet då jag fick feber. Mådde pissdåligt och hostade som bara den! kom hem strax efter 04 och gick o la mig i soffan.. ville ju inte väcka de andra ju.. lyckades somna vid 05:30 och sov till 7 då mina älsklingar kom ner. peter lämnade alicia på dagis och jag ringde vårdcentralen där jag fick en tid på morgonen. Fick träffa en läkare som jag inte gillar något vidare pga sånt jag itne får prata om pga tystnadsplikt. menmen. fick ta lite prover och så fick jag diagnosen lunginflammation. skönt o veta vad det är. fick Kåvepenin, en 10-dagars kur samt hostmedicin. Åkte hem och la mig o vilade hela dagen. låg o tittade på GLEE. har börjat älska den serien. somnade nångång vid 13 och sov till 15.. mådde mycket bättre då. skönt o få vila kroppen lite. Sen hämtades lilltösen hem och vi förberedde lite på utsidan för plattläggning. det kommer att bli fint. Vid 17-18tiden kom svärföräldrarna upp och vi grillade korv och åt utomhus. underbart väder hade vi igår. alicia fick sina påskpresenter lite tidigare igår, en kratta, en sopborste och en spade. så nu kan hon hjälpa till där ute.. sedan fikade vi med en god rulltårta som svärmor hade med sig. den var god.. den lilla bit som jag fick innan alicia tog min oxå.. Vi satt o tittade lite på tv innan vi gick o la oss vid 22:30 tiden. trött som man var!!


I morse gick peter upp tidigt för att börja plattläggningen på framsidan. ska bli skönt att få iordning på tomten nu. jag och alicia tog sovmorgon fast jag gick upp strax efter 8 medan alicia sov till 9.. hon måste ha varit trött.. Vi åt av våra egna ägg i morse och de var faktiskt väääldigt goda.. idag blir en dag utomhus. alicia hjälper pappa o farfar och jag, ja jag ska sitta o titta på och fortsätta virka på babymössan som jag påbörjade i går.

Ha en bra dag!
Kram

underbara vår!!

Igår på mitt möte ringer dagis och berättar att alicia troligtvis är magsjuk. hon hade haft en misstänkt diarré! kul med jul liksom.. nåja. farmor gick o hämtade henne och hon fick vara hemma med mig idag och så även i morgon. mår hon bättre i morgon kan hon gå till dagis på torsdag. Jag får vabba i natt och förhoppningsvis kan jag jobba i morgon natt..

Igår efter att jag hämtat  hem alicia kom pappa o farfar upp med alicias gungställning och vi fick en mycket lycklig flicka då!! hon älskar verkligen att gunga!! så igår var vi ute till nästan kl 19. hon både gungade och grävde i gruset. det var verkligen skönt ute igår. solen sken, 20plus och vindstilla! underbart..



Idag ahr vi varit ute större delen av dagen, gungat och lekt i sanden, myst o så.. så underbart. de har varit runt 18 grader idag men det har blåst en hel del i dag så det var inte lika skönt som i går. jag har även haft maktkamp med min dotter nu ikväll.. gud vad jag blir trött på det.. är det nån som vill adoptera henne så får ni det!


I morgon står storstädning av huset på schemat, men även vara ute o leka.. sen ska vi åka o handla lite till påsk..

Helgen som gått..

JA denna helgen har varit blandad. både skoj och jobbig.. skoj för att vi var nere hos syster min och firade hennes minsting IZAC, mindre roligt för att jag har en jävla förkylning med hosta som aldrig vill släppa.. suck!!

I fredags blåste jag o alicia lite såpbubblor och det älskade hon!!


Sen ville hon posera lite i trappen iförd sin fina pippitröja!

 I lördags morse så åkte vi ner till skåne. vi tog paus i ljungby där vi åt lunch med mormor&morfar, gammelmorföräldrarna och morbror niclas! sedan bar det av neråt skåne. vi passade på att äta lite mjukglass i degeberga vilket alicia uppskattade mycket. på eftermiddagen gick vi ut på en långpromenad och tittade på huset som min syster och hennes sambo köpt, och så besökte vi ankdammen och lekparken. på kvällen åt vi pizza och sallad och tog det lugnt. busungarna x 3 busade och stojade hela kvällen och somnade gott vid 21 tiden..



På söndagen passade vi på att gå ut en sväng på morgonen. gungning och utelek stod på schemat. alicia älskar verkligen att gunga och hade riktigt roligt. kusinen izac kom oxå med ut och såg till att morfar fick leka han med!




Efter uteleken bar det av till baskemölla där kusinerna IZAC och KEVINS farmor och farfar bor, för att ha kalas för IZAC som fyllde tre år den 31/3. Fåren och deras lamm var roliga tyckte alicia!

Sedan efter lite lek så blev det paketöppning. både alicia och izac tyckte det var kul.

Efter paketöppning så lekte barnen vidare innan lunchen intogs. God lunch och senare god fika fick vi. vi satt ute och fikade. det var härligt varmt med solsken så barnen njöt så mycket av det.. och det gjorde även vi vuxna!
Vid 16 åkte vi hem! det var en trevlig skåneresa! Vi var hemma kring 19:30 tiden och tog det lugnt och bara varvade ner.

Idag är alicia på dagis, jag är hemma o pluggar på fm och i em ska jag på ssk-möte på jobbet.

KRam


Min lilla sjukling. 38,7 i temp

20110415714 (MMS)

Min lilla sjukling. 38,7 i temp


Dags för lite bilder kanske..

ja det var ett bra tag sedan jag la in bilder.. jag har glömt att ladda kameran och därmed ej tagit så många bilder som jag brukar.. ni som känner mig vet hur ajg brukar vara med kameran.. men nu kommer lite bilder. dock har jag mest gamla bilder o visa men bättre än inget!

Vi var och hälsade på mormor och morfar hela familjen. Vi lekte mycket på hemma plan samt var på busiz och i badhuset. alicia älskade verkligen detta och den dagen då vi var på busiz slet hon ut oss allihop!!

Ja blöjan ska vara på men utanför? jaja tokstolla!!


Besök på busiz!






besök på badhuset och lite fika efteråt!


Blivande dolly parton kanske?


Farfar kom med en trehjuling igår och alicia verkligen älskar den!


en liten del av våra odlingar!!


Igår smakade jag hallon/saltlakritsglass från sia. supergod!! det är som glass o godis i ett!!! den måste ni smaka om ni inte gjort det!! sommarens glasssmak för mig iaf!!

Ska ut och jobba den sista natten i natt.. ska bli skönt! det är tufft nu att jobba. kroppen säger ifrån med en pågående förkylning, en överläpp av gigantiska mått! och en trötthet som aldrig vill försvinna!!

nej nu ska jag börja med maten här!
HA de bra!! kram

Hej!

Nu har jag fixat kommenteringsproblemen!! hoppas att ni fortsätter att läsa/kommentera!!

Kram

trött tjej

20110412711 (MMS)

det är jobbigt att vara på dagis!!


jävla blåsor!!!

20110412709 (MMS)

jag mår skit!!


vårkänslor

Ja de senaste dagarna har gett mig vårkänslor. solen har värmt och det har varit skönt ute. ca 17 grader hade vi här i går. men idag då jävlar så ska det regna. nåja våren är ju här iaf..  blommorna börjar komma upp. mina o alicias hemmaodlingar börjar ta sig!

JA vad händer här hemma då? NADA!! jag jobbar, PEter jobbar och alicia är på dagis. när jag inte jobbar så pluggar jag så just nu känns det i kroppen att man inte hinner vara ledig. immunförsvaret har försvunnit puts väck! fattar inte varför. förkylning börjar blossa upp i kroppen och tro det eller ej min överläpp har totalt försvunnit under flertal blåsor (se smsinlägg!) sååå jävla jobbigt.. ska man aldrig få vara frisk? nej tydligen inte!

Nej usch jag tror jag deppar ihop totalt... så i kväll efter ärtsoppa och pannkakor så ska jag avnjuta en glass som jag aldrig testat förut. hallon/lakris från sia.. ska bli spännande!! nåja man får synda när man är gravid!!!

Till helgen ska vi åka ner till syster min!! hennes yngsta son fyllde 3 för ett tag sen så det ska bli 3årskalas! kul o träffa hela släkten!! BAra jag inte blir för sjuk för det så ska jag ner dit!!

Nej nu ska jag börja med maten!
PS glöm inte att kommentera!! det är kul att få någon respons emellanåt!!
KRam Hanna

Sött till vårt pyre!

20110412693 (MMS)

Kunde inte låta bli!


RSS 2.0