Lek vid stranden:)

20110629764 (MMS)

Lek vid stranden:)


Alicia fyller sin pool:)

20110628762 (MMS)

Alicia fyller sin pool:)


SMS-inlägg

bästa kompisarna!!!


midsommar och regn..

I fredags var det ju åter midsommarafton.. en dag som bjöd på regn, regn och åter regn.. vi lyckades få några uppehåll åtminstone.. Jag vaknade kl 05 med sammandragningar och en mage som var stenhård. mindre roligt. men kunde inte somna om så det var bara att stiga upp.. det var rätt skönt att kunna vakna o få dricka sitt morgonkaffe i lugn och ro.. PEter och alicia tog sovmorgon vilken de så gärna fick.. Vi förberedde lite på förmiddagen inför lunchen och alicia underhöll mamsen och pappsen med sin fina dans på vardagsrumsbordet.. sötnosen! se  o njut!!





Vi bjöd hit våra kompisar helen&mikael och deras barn vilgot&livia på lunch. Det blev det klassiska med färskpotatis, sill, skinka och så prinskorv och köttbullar.. barnen lekte vilt här hemma och efter maten bar det av ut till Tyggestorp där vi skulle fira resten av midsommarafton med många andra.. Det var trevligt, men regnet gjorde det liiite trist.. det blev kallt och ruggigt.. Alicia och vilgot struntade i att det regnade och var ute och sprang och lekte i regnet.. Det kläddes midsommarstång och självklart skulle barna hjälpa till.. Det dansades kring midsommarstången, spelades kubb och barnen busade i en hundbur!! ja hunden var utanför och barnen innanför.. de tyckte att det var jätteskoj.. tokungar!! Vi fick tårta och senare på kvällen grillades det.. Det var trevligt men tråkigt när man inte riktigt mår bra.. jag frös hela tiden och ville bara gå o lägga mig.. men ibland får man offra sig!!!
Vi åkte hem vid halvelva då alicia inte ville längre.. o det var rätt skönt att komma hem och få lägga sig i sin varma o goa säng.. Alicia hostade sig igenom natten och jag med.. igår vaknade vi alla tre o var genomförkylda.. mindre roligt!!
Lite bilder från midsommar:


Ja just ja.. alicia fick jättefina blommor av sin bästis vilgot;)


Igår tog vi det bara lugnt. tog sovmorgon till 09:30, kollade på madicken som gick på tv och senare skruvade vi ihop alicias säng.. den är jättefin men våra planer på var sängen skulle stå fick ändras då den var mycket större än vad vi trott.. nåja det bliur nog bra ändå.. nu ska vi bara se om hon vill sova i den oxå.. På eftermiddagen kom svärföräldrarna förbi och vi käkade jordgubbstårta och drack kaffe.. det slutade visst med att alicia följde med farmor o farfar hem och skulle sova där.. skönt tänkte vi!! måste ju passa på medan farmor fortfarande är hemma.. hon åker ju snart till thailand... när de åkt gick vi ner i källaren för att hänga lite tvätt mm och vad tror ni att vi upptäcker?? jo.. stopp i avloppet!! SUCK!!!! inte igen... vi fixade o donade en hel del. svärfar kom upp och hjälpte till.. efter mycket om och men fick de bort stoppet och det ska nog fungera lång tid nu.. det var ju inte så länge sen vi hade stopp ju.. ja det tog ju lite tid så ajg kom i väg till affären vid 19:30, handlade lite mat o gottit och vi åt väl vid 20:30. men det var okej..  vi kollade på vi hade iaf tur med vädret igen.. en sjuk men ganska rolig film.. gick och la oss vid elva.. hann somna och vaknade vid 02-tiden då vi blev väckta av någon som knackade på dörren.. Det var nattpatrullen som hade hittat en häst på vägen mellan nittorp och limmared och undrade om det var vår.. haha nej det var det ju inte.. men efter många om o men så kom hästen tydligen till rätta..

I morse vaknade vi rätt tidigt jag o peter och vi gick upp vid 07:30.. lite tråkigt eftersom vi för en gångs skull är barnfria.. men men vad gör man.. idag tar vi det rätt lugnt. ska fixa lite på alicias rum och sen åker vi till svärföräldrarna för lite lunch innan vi åker på dop.. idag ska LIVIA döpas.. ska bli kul.. de har ju iaf fått bra väder med tanke på att det blir ett utomhusdop!!

Ha en bra dag!! 
Kram 

Regn, shopping och sommarlov!!

Idag har det varit som vanligt, regnigt och tråkigt väder!. men dagen började åtminstone med en glad alicia. Första morgonen på länge som hon vaknar med ett leende på läpparna.. nåja.. man får vara glad åt det lilla man får ibland.. Idag var det alicias sista dag för sommaren på dagis. både kul och tråkigt.. alicia trivs ju såå bra där och älskar att träffa alla sina kompisar.. det kommer att bli en pärs att aktivera henne hela dagarna i 8 veckor. men vad gör man inte.. jag är ju ändå hemma och ledig så då kan vi ju umgås en massa nu innan bebis kommer.. Vi har ju gjort upp lite planer för sommaren iaf.. Peter ska ta en veckas semester för första gången i sitt liv under sommaren.. vi åker upp till mina föräldrar den 3/7 och spenderar några dagar där.. Vi ska iaf besöka kolmården en dag och sen får vi se vad vi gör.. jag orkar ju tyvärr inte så mycket med tanke på ryggen och magen men vi ska försöka lite iaf.. Annars blir det bara att vara hemma.. Kanske en tripp ner till syrran för mig o alicia eftersom peter ändå jobbar.. vi får se om vi orkar med det och om syrran m familj hinner med det.. Annars blir det väl besök på lekplatsen i nittorp och andra ställen samt träffar med alicias bästa kompis vilgot o hans mamma & syster.. och andra med för den delen.. vi får ta dagarna som de kommer.. skönt att slippa stress och för mycket planering.. kanske får vi besök av gammelmormor och gammelmorfar någon gång under sommaren.

I morse när jag lämnat alicia på dagis, åkte jag till jönköping. på schemat stod besök på ikea mm. jag VET, lite dumt att göra det på "dagistid" men tänkte passa på nu när det var sista dagen. för att ta det besöket när alicia är med är ingen höjdare.. men det var tufft ändå.. blev inköp av alicias nya säng och lite annat smått och gott.. är ju meningen att vi ska göra iordning i alicias rum nu i sommar, göra det mysigt och så.. som det är nu så vill hon ju inte sova där inne och jag kan förstå henne.. det är så kalt och trist på väggar mm.. men leksaker, DET har hon i överflöd.. det blev inte så dyrt som jag trott men jag fick det mesta som jag skulle ha med mig hem.. men min sjukgymnast hade inte blivit glad över hur tungt jag bar.. och det är inte jag heller nu så här i efterhand.. alicias säng var inte tung men den blev det då kartongerna var otympliga att bära.. men nu är det skönt att ha det gjort.. Blev inhandlat en doppresent eftersom vi ska på dop på söndag. Lilla livias dop.. oj.. nu slog det mig att vi kanske inte anmält oss?! jaja det blir nog bra... Bilder på inköpen till alicia mm kommer senare!! det är roligare att visa när det är på plats mm..

Idag fick jag även veta att jag blivit GODKÄND på min tenta jag gjorde för TREDJE GÅNGEN!! såååå skönt att ha det gjort.. Woohooooo!!! JAg är så lycklig!!'

Nej nu ska jag ta o börja med maten..

Ja just ja.. grattis sandra och patrik till er son!!
HA det bäst!

KRam

En spännande dag. Ja i dag har jag hämtat ...

En spännande dag. Ja i dag har jag hämtat hem min tensapparat hos sjukgymnasten, så skönt att få ha en hemma och slippa åka dit och betala varje gång man ska få en behandling. Ska bli riktigt skönt. Sen har jag även varit hos barnmorskan. Vecka 32: sfmått 33, bt 120/60, vikt: - 3 kg från inskrivningen. Hjärtljud 130. Allt såg fint ut. Underbart. nej nu måste jag ta hand om min vildunge:) kram


På pizzerian i limmared

20110619752 (MMS)

alicia sitter o väntar på att pizzorna ska bli färdiga.. mumsigt tycker hon!!


På musikal. Sitter och kollar på musikalen...

På musikal. Sitter och kollar på musikalen elisabeth bortom liv och död på parkteatern i borås. En bra historia med väldigt dåliga skådespelare. Det finns två som kan sjunga och underhålla men resten är i stort sett värdelösa. Musikalen spelas av ett gäng tjejer från flera fritidsgårdar här i borås. Visst är de duktiga men fy vad illa de sjunger. Inte värt pengarna och det är smärtsamt när de högsta falska tonerna kommer. Men visst finns det något positivt- man får ju skratta i alla fall:) ha ha ha


SMS-inlägg

20110614747 (MMS)


Min stora tjej:) ja nu har det gått en vec...

Min stora tjej:) ja nu har det gått en vecka drygt sen vi började låta alicia vara utan blöja. Det har inte varit läge innan men nu känns det bra. Alicia är nöjd med att gå med trosor i stället för blöja och är riktigt duktig på att hålla sig och gå på potta eller toalett. Det enda som är lite jobbigt för henne är att göra nummer två. I dag bad hon om en blöja efter fyra försök på pottan. I natt fick hon även sova utan blöja och det gick kanon. Ingen olycka. Hon är så stolt över sig själv:) jag vet inte om det är vanligt men alicia kan hålla sig i många timmar. Igår kissade hon första gången vid tvåtiden på eftermiddagen och då hade hon inte kissat sedan kvällen innan. Och sen kissade hon kl åtta på kvällen. Hon verkar inte bekymra sig över detta. Men jag gör det. Det känns som om man är en tjatmamma. Är du kissnödig? Frågar jag stup i ett. Men det går bra. Eftersom hon själv inte vill ha blöja så är det ju skönt. I kväll får hon dock blöja för hon har inte sovit middag och hon somnade precis. Ja lite dumt kanske men hon var ju så trött och om hon nu sover för natten så blir det lite väl många timmar för henne utan att gå på pottan. Nåja det känns bra att hon börjar bli blöjfri nu och det kommer ju då att innebära att jag bara har ett blöjbarn i höst:) kram


RSS 2.0