mycket stoj och annat..

ja den sista tiden har det varit mycket blandat..vi har varit hemma jag o alicia en hel del. lite halvtrist väder som inneburit både städning och lek inomhus. men även utomhus.

jag har fått en del gjort här hemma. var såå trött på att inget blev gjort här hemma inomhus och sakerna bara kändes så oövervinnliga.. så jag satte mig o gjorde en att göra lista. den blev ganska lång men det fanns ju ganska mycket att göra..

Det jag gjort än så länge är: rensat och fixat i ordning i hobby/pyssel/gästrummet på nedervåningen, rensat i mina garner+tillbehör, burit ner mina skolböcker till källaren, eldat upp skräpet som blev.., storrensat ibland mina kläder och alla andra saker i vår sovrumsgarderob (lite kvar dock), städat i ordning i alicias rum (dock ett pågående projekt), storrensat i kallskafferiet och fått den ordning där inne som vi velat ha länge samt rensat i några av köksskåpen.

Det jag har kvar är: rensa och fixa iordning i "kontoret" på övervåningen, rensa klart i garderoberna där inne, storstäda båda toaletterna, rensa i skänkarna och bokhyllorna i vardagsrummet.. ja jag har säkert glömt något.. men på ett ungefär så är det detta jag har kvar..

Det tar ganska lång tid att fixa o dona här hemma när man har en liten vildbatting i både magen och utanför. men det går. man får ta lite i taget.. Alicia tycker nog att jag är ganska tråkig men jag "måste" fixa innan bebisen kommer för det känns så skönt o ha det gjort.. jag vet ju inte alls hur det kommer att fungera med alicia och bebisen och att helt plötsligt vara tvåbarnsmamma.. om tiden inte riktigt räcker till nu så vill jag INTE veta hur det blir sen.. nåja det återstår att se..

Alicia är ju inne i världens trotsperiod just nu. det skriks, spottas, rivs, nyps och ja allt de kan få för sig.. jag kan själv, jag bestämmer, jag ska mm mm.. detta är ju i sig ganska jobbigt men ta detta och så världens mest mammiga tjej så blir det helt plötsligt ÄNNU jobbigare.. det är mamma hit o mamma dit o pappa duger inte.. får ju knappt gå på toa ifred.. nej det är faktiskt riktigt jobbigt nu.. jag tappar tålamodet fortare nu än någonsin för jag får ju aldrig vara i fred. kan knappt sitta i soffan själv då jag har en liten klängapa på mig.. Peter gör sitt bästa för att försöka underlätta men det går ju inte.. nåja det går väl över..

Igår var vi hemma hos Vilgot m familj och lekte.. vi blev bjudna på lunch och fika, och jag fick lämna alicia där medan jag åkte till barnmorskan. skönt att få den stunden för mig själv för de är sällsynta :). Alicia o vilgot bråkade en hel del den första timmen men sen gick det kanoners.. det var en underbara dag för både alicia o mig själv. Tack Helen o mikael!!

I natt vette sjutton vad alicia sysslade med, hon vaknade stup i ett, kom upp till oss, bökade runt, sov en stund, vaknade, hoppade över till sin säng, för att böka där nere och sen kom hon upp igen.. hon har legat klistrad på mig hela tiden och jag har nog aldrig sovit sååå illa som i natt.. jag var vaken till och från hela tiden.. sa godmorgon till peter som gick upp kl 04, låg och kollade på klockan från 04:45 till 05:45 då jag gick upp.. skönt o få en "liten" stund för mig själv med mitt morgonkaffe.. Vi får väl se hur denna dagen blir.. alicia kom upp vid 06:30..  Idag ska vi till månstads lekplats o träffa vilgot&helen&livia, Anna&Hjalmar&gustav & ev Frida&Klara&stina&oscar. vi ska träffas 09:30 så förmiddagen kommer att gå rätt fort iaf.. sen i eftermiddag ska jag ÄNTLIGEN få åka till GEKÅS och shoppa lite.. alicia får vara med farfar tills pappsen kommer hem. Ska bli kul o shoppa det sista till bebisen och lite annat, men även att få lite egentid.. det händer ju inte så ofta tyvärr..

På fredag ska faster pia ha alicia. så då ska jag fixa o dona på övervåningen.. måste ju passa på med det som tar längst tid och är bökigast när man för en gångsskull har barnvakt.. Hon erbjöd sig själv att ha alicia så det känns bra!!

Nej nu ska jag ta mig en kopp kaffe till för att kunna vakna till liv..

HA en bra dag!!

Kram

lyxlunch på McDonalds

20110715772 (MMS)

Måste få unna sig något gott när man får.. såå glad blev alicia när jag sa att vi skulle dit!!


Semester i oxelösund - del 3

Hela tiden var det bus o lek för alicias del.. hon älskar ju såpbubblor lillfisan min.. så det blev både det, och  en massa annat!! lite blandade bilder från tiden uppe hos mormor och morfar i Oxelösund..:



På torsdagen så lekte vi lite och packade ihop för vi skulle åka hemåt!! semesterveckan var ju slut!! Resan hem gick jättebra.. skönt att vara borta men oxå att komma hem!!!!


Semester i oxelösund - Kolmården 6/7 - del 2

Kolmården 6/7: Vi åkte till kolmården i onsdags och det var såå spännande för alicia. hon hade resfeber flera dagar innan och innan hon kunde sova på kvällarna så ville hon "prata" om kolmården, tigrarna var inlåsta osv..det fanns mycket att titta på och alicia verkligen njöt!!



Nu för tiden ingick linbana över safariparken och det var både kul och läskigt och vi fick se en massa djur!!


Sen var det dags för lite lunch innan delfinariet som alicia blev helt fascinerad av!!


Hon fick även hälsa på inne hos några djur.. kul tyckte hon.. och bamses värld var även det en höjdare, där kunde man både leka och åka karusell, men när bamse kom så blev alicia rädd, han var läskig och inte kulig som hon sa!!


En underbar dag med många intryck för lilltjejen.. hon var såå duktig som gick hela kolmården igenom och inte ville åka vagn alls.. inget gnäll eller något utan allt var jättekuligt enligt alicia.. Hon kommer nog aldrig glömma denna dagen...

SMS-inlägg

20110709766 (MMS)


Semester i oxelösund - del 1

Vi påbörjade våran semestervecka som vi hade tillsammans med pappan i huset, lördagen den 2/7. Då packade vi in oss i bilen och åkte uppåt i landet. Vårt slutmål var Oxelösund och besök hos Mormor och Morfar. Resan gick bra, men några få undantag..
Det blev mycket bus o lek när vi kom fram och på söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi in till hamnen i nyköping för att äta glass och leka i lekparken där!!


Vissa får fågelbajs på sig!!! uscha mej vad äckligt det var!!


Vi var hemma hos gammelmormor och gammelmorfar på måndagen efter att mamsen sovit lite. det var meningen att vi skulle åka till stan jag o peter men vi orkade inte.. vi fick god lunch och senare gott fika.. det är alltid trevligt att hälsa på g-mormor och g-morfar!!


På tisdagen var det först meningen att vi skulle till kolmården men eftersom vädret inte var det bästa så stannade vi hemma.. det bev ett besök på busiz för alicia istället.. vi släppte av alicia, mormor och niclas på busiz och jag o peter åkte in till stan.. skulle ju köpa nya skor.. men det blev en billig shopping tur.. ingenting handlades.. haha.. vi åkte tillbaka till busiz efter ca 2 timmar och möttes av en liten tjej som var helt genomblöt i håret av svett och hade jättekul...


På eftermiddagen var det meningen att jag skulle klippa mig men det fanns ju ingen ledig tid så jag shoppade mina skor och en bra stegräknare på team sportia i lilla OXELÖSUND!! tänka sig.. haha.. på kvällen grillade vi och gick o lade oss tidigt... för på onsdagen skulle vi ju till kolmården!!!

fortsättning följer...

RSS 2.0