Smärta, mors dag och så ultraljud!!

Hej på er..

Ja de senaste veckorna har jag haft fruktansvärt ont i min rygg. det har kommit och gått, men inte suttit i så farligt. men i fredags så fastnade ryggen på mig. det var efter att alicia råkat klämma sin tumme i bildörren som jag slet upp henne i famnen och sen "sprang" in med henne. man glömmer allt vad sina egna krämpor är när ens små gör sig illa. vad är väl en rygg mot en dotter??!! japp.. efter detta fick jag en låsning i ryggen som fortfarande inte har släppt. jag jobbade fredagnatten men var hemma lördagsnatten. jag hade så ont och orkade inte jobba... och nu sitter jag här på måndag morgon och ryggen är fortfarande inte bra.. suck.. men idag ska jag besöka sjukgymnasten så får vi se vad de kan göra åt min stackars rygg..

I går var det mors dag. vi var hos svärföräldrarna på lunch och sedan på kvällen kom de hit och åt smörgåstårta. en trevlig dag. men ingen present fick jag:( men det ska jag inhandla idag!!! ;).

Idag är det dags för tillväxtultraljud!! ska bli spännande. beställde tiden i borås då jag tyckte att ulricehamnsapparat inte var någon höjdare.. men det är tydligen en läkare som ska utföra ultraljudet oxå.. hoppas på att få höra att moderkakan flyttat på sig... annars blir det väl kejsarsnitt... så jag ska passa på och shoppa lite trots min smärta medan jag ändå är i stan!!!

I eftermiddag är det sista föräldraggruppsträffen!! ska bli kul..

HA en bra dag!! jag återkommer i kväll med info från ultraljudet!!

Kram på er

Long time ago....

ja det var ett bra tag sen nu.. den 10-11/5 var jag i skövde för de sista föreläsningarna inför tentamen som är snart. det var bra dagar och jag bodde på ett underbart vandrarhem och fick både tv och balkong till mitt rum. skönt att kunna slappna av mellan skoldagarna. den 13/5 åkte vi hem till mina föräldrar i oxelösund, alicia och jag. Min lillebror niclas åkte med oss upp. Oxelömarknad och kalas för mormor stod på schemat för denna 5dagars weekend. resan upp gick bra trots lite åksjuka för alicias del. det var ju första gången hon åkte långt i sin stol i baksätet. Vi kom upp vid 11-tiden och hann att umgås med min mamma innan hon skulle åka till jobbet. Alicia blev eld och lågor över att komma fram. det går ju ganska lång tid mellan gångerna man ses. På eftermiddagen erbjöd vi oss att hämta jari från jobbet och medan vi väntade på honom satt alicia och min lillebror marcus på parkeringen och blåste såpbubblor. att så lite som bubblor kan roa ett barn är skoj.


Efter hämtningen av morfar bar det ner till centrum för att införskaffa alicias allra första cykelhjälm. hon fick välja själv och det blev en rosa. En glass slank ner innan det var dags att åka hemåt.
Lite lek med briotåg blev det oxå..


På lördagen gick vi upp rätt tidigt. alicia var sååå exalterad inför oxelömarknad då hon skulle få åka karuseller. och åka det blev det. både en svan, tåg, flygplan och tekopparna. snacka om att alicia var glad och hade kul!! Alicia testade på hoppborgen med men lika fort som hon gick på så gick hon av.. lite för liten kanske..



Det blev en del shopping på marknaden oxå. alicia fick en ballong, en godissnurra, ett golfsätt. jag köpte lite naturgodis och strumpor. Vi åt korv oxå och alicia lyckades få i sig TVÅ stycken!! Efter marknaden var det kalas hos gammelmormor och morfar. vi fick god mat, godis, fika och det blev en sen kväll.  men kul var det.

På söndagen var vi hemma på nyponvägen. vi var ute och lekte i lekparken, gungade, åkte rutschkana, cyklade och grävde i sandlådan. Vi tog det lugnt och hade en underbar dag. Det var meningen att vi allihop skulle åka hem till g-mormor och g-morfar på kvällen och kolla på hockeyn, men alicia somnade så tidigt och jag ville inte väcka henne. så de andra åkte medan vi var hemma.


På måndagen så kom min älskade nathalie på besök. såå kkolla påul att få träffa henne. det blir tyvärr inte så ofta som man alltid vill men det är alltid kul när vi väl träffas. Vi fikade och pratade en massa. Efter det kom mormor förbi på en fika. En lugn kväll blev det sen.

På tisdagen, vår hemresedag så åkte vi hem till min mormor och morfar på fm, för mamma hade jobbat natt och så skulle vi hälsa på hos de. Vi fick både fika och mat och hann vara ute och busa en del innan vi skjutsade de till bussen och vi åkte hem. Det var ett par sköna dagar vi hade i min hemstad och självklart längtar man ju tillbaka men det blir ett besök i sommar igen.

I onsdags var alicia hemma med mig. men dagen började visst med att alicia vaknade på fel sida. Trots, trots och åter trots. ingenting dög och det skulle gnällas hela tiden. med min onda rygg och detta gnäll så slutade det bara med en massa bråk. Vi besökte lekparken efter lunch och lekte lite.


Efter lekparken lämnade jag alicia hos farmor för att åka hem o vila. vilade en stund och städade så mycket som min rygg tillät = knappt någonting. skulle ut på en tråkig enkelnatt, som gick bra o jobba.

I torsdags var det åter till dagis för alicias del. hon sov hos farmor och farfar natten mellan onsdag och torsdag. Och hon var såå glad o se mig på torsdags eftermiddag. I fredags fick alicia gå till dagis så att jag kunde plugga.
I lördags hade vi bokat en mamma/barnträff på lekplatsen i nittorp. Det var riktigt kul.


I söndags tog vi det lugnt. vi var på kalas hos alicias gudföräldrar då deras yngste son fyllt 20 år. det var kul med gott fika. efter det lämnade vi alicia hos farmor och farfar då hon skulle sova där i tre nätter eftersom jag skulle jobba natt. när vi lämnat henne åkte vi o hämtade pizza och sen hem innan jag skulle bege mig till jobbet. mina tre nätter gick hyfsat bra men jag har sovit jättedåligt efter.. men men det går det med. i måndags var det föräldrautbildning igen. kul och roligt att träffa de andra mammorna/papporna. I går onsdag gick jag av mitt sista nattpass. satt o virkade och kollade påfilm hela dagen nästan.. försökte vila/sova men det gick inte.. hämtade hem alicia på eftermiddagen och det var såå skönt.. man kan faktiskt sakna ihjäl sig efter dem.. I dag är det dags för mig att plugga och alicia ska till dagis.. måste ju få in allt till tentan på tisdag..

Nåja.. det får duga som uppdatering..

HA en bra dag!!
Kram Hanna

Mitt virk projekt. Sitter på glukosbelastn...

20110504731 (MMS)

Mitt virk projekt. Sitter på glukosbelastning.


RSS 2.0